Ali obleka res naredi človeka? Pomen prvega vtisa

Kadar imamo kakšen pomemben dogodek ali zadevo kjer je potreben dober prvi vtis, naredimo vse kar lahko da izgledamo kar se le da privlačni na oko. Na primem imamo pomemben sestanek, kjer bomo nekaj predstavili in želimo, da nas sodelavci in kolegi jemljejo resno. Tu je zelo pomemben videz. Ni pomembna tvoja postava. Si močen ali suh. Imaš dolge lase ali kratke. Pomembno je, da izgledaš urejen. To avtomatsko privlači pozornost in ljudje te dejansko poslušajo. Redko kdaj vidimo da bi nekdo prišel na sestanek v trenirki in puloverju. To predstavlja neresnost in neprofesionalnost. Obleka ima veliko moč, saj s njeno pomočjo izgledamo profesionalni in pritegnemo pozornost k naši ideji.

Obleko lahko dobro izkoristimo tudi pri drugih stvareh. Na primer zmenek. Pogovarjamo se z osebo, ki je tudi sama na fotografijah zelo urejena in privlačna. Približno vemo kaj pričakovati na zmenku, zato poskrbimo, da smo tudi sami urejeni in da pokažemo, da smo vložili trud v ta zmenek. Trud se pokaže pri lokaciji zmenka in pa naša obleka. Lepo se uredimo in v to vložimo trud, saj s tem pokažemo osebi, da nam ni vseeno in da želimo da je zmenek uspešen. Pri zmenku so pomembne tudi druge stvari, na primer komunikacija, humor in podobno. Ampak ko se prvič vidimo najprej pogledamo kako oseba izgleda in če izgleda urejeno in ko to vidimo, lepo gremo z veseljem na zmenek in se začnemo spoznavati.

Ali obleka res naredi človeka? Pomen prvega vtisa

Obleka ne rabi biti nujno srajca in kravata. Pomembno je le, da je situaciji primerna. Trenirka in pulover nista vedno prava izbira, tudi če se želimo počutiti udobno. Danes je na razpolago veliko oblačil. Oblačila, ki so elegantna in hkrati tudi zelo udobna. Izbire je veliko. Na nas je samo, da naredimo dober vtis na ljudi, ki jih spoznavamo, s tem kaj oblečemo in seveda z naša komunikacija in kompatibilnost. Recimo da za prvi vtis za ljudi, ki jih vidimo prvič, obleka res naredi človeka.