Na vrtu sem si zaželela lanterne

Na vrtu sem si zaželela lanterne

Naš vrt je končno zažarel v vsem svojem sijaju. V hiši živimo že kar nekaj let, toda ureditev vrta do sedaj nikakor ni prišla na vrsto. Zdaj pa je pravi užitek po kosilu kavo popiti na dokončanem vrtu. Zgradili smo letno kuhinjo, nakupili vrtno garnituro za sedenje, položili kamenje na potko, posadili travo, najlepše od vsega pa so moje vrtnice in ostalo cvetje.

Z možem sva se odločila, da prirediva zabavo za otvoritev dokončanega vrta. Zaželela sem si, da bi na določenih točkah po vrtu visele lanterne, ker bi to dalo vrtu še pridih domačnosti in romantike. Mož mi je takoj ugovarjal, da lanterne verjetno ne bodo dobra izbira, saj bodo sveče v njih ugasnile ob najmanjši sapici. Povedala sem mu, da sem zadnjič nekje videla lanterne, ki so na baterije, zgledajo pa kot majhne lučke. To pa se je zdelo tudi njemu dobra ideja, saj ima tudi on rad, da je lepo in prijetno vzdušje. Rekel mi je, naj jih kar kupim nekaj.

Težava je v tem, da ne vem več kje sem jih videla, saj je od takrat že preteklo nekaj časa. Povsod sem spraševala, če imajo prav takšne lanterne kot sem jih videla, vendar zaman. Bližal se je že dan zabave in žal mi je bilo, da jih nikjer ne najdem. Mož me je potolažil, da jih bomo pač kupili kasneje, saj to ne bo zadnja zabava, ki jo bomo priredili na našem vrtu.

Z čisto malo slabe volje sva vseeno pripravila vse za otvoritveno zabavo, spekla sem veliko dobrot, slanih in sladkih. Mož je pripravil meso za žar, pijača je bila ohlajena, čakala sva samo še najine prijatelje, da pridejo. Počasi so začeli prihajati in vsak je prinesel kakšno darilo za na najin vrt, potem pa sta prišla najina najboljša prijatelja in prinesla za darilo točno take lanterne kot sem jih povsod iskala. Bila sem zelo vesela in takoj smo jih obesili na svoje mesto.