Katere sedežne garniture so primerne za vaš dom

Da se v vašem domu počutite dobro je odvisno od vsakega posameznika, kaj je komu pomembno. Domovi se še kako razlikujejo med seboj, ker smo si različni, prav zato pridejo v poštev različne sedežne garniture, ker imamo različne potrebe.

Prav zanimivo, mi je včasih, ko grem na obisk h nekomu in vidim, kako imajo urejene stvari. Nekateri so resnično pozorni na malenkosti in so njihovi domovi kot iz škatlice, vse je barvno usklajeno, vse je na svojem mestu, spet drugi pa imajo vse po svoje in sem ter tja, imajo točno tako, kot jim trenutno odgovarja, tako sedežne garniture premikajo čez leto sem ter tja in jih imajo tako postavljene, kot jim trenutno odgovarja.

Sedaj pa se poglobimo, kakšne sedežne garniture pašejo v določene dnevne prostore. Čisto enostavno lahko vemo, da male sedežne ne pašejo v velik prostor in obratno, seveda niti ne boste dobili velike sedežne garniture v malo dnevno, če pa jo boste, se boste po dnevni komaj premikali, to pa ni v redu. Prostori morajo dihati in v prostoru se moramo normalno gibati, nikar si z njo ne zaprite poti, da se boste neprestano morali umikati. Takrat se ne boste dobro počutili. 

Kar pa se tiče barv, pa je spet odvisno od velikosti prostora, ne izbirajte temnih sedežnih, če je vaš dnevni prostor majhen in nasprotno, lahko izberete katero koli barvo, da bo usklajena z premeti iz okolice, če je vaša dnevna velika. 

Sama prisegam torej na:

  • Velikost dnevnega prostora,
  • Barvo pohištva,
  • Barvo sten,
  • Stil celotnega doma,
  • Vam udobnejši material.

Tako bi jaz izbirala sedežne garniture zame, seveda pa je pomembna tudi postavitev v sam prostor, ne zaprite si poti, to pomeni, da mora biti sedežna dostopna iz vseh strani. Najpomembnejši pa je vaš okus, naj na vas ne vpliva okolica ali pa prodajalci, kajti sedežne garniture izbirate zase in vi se morate dobro počutiti, ko boste sedeli v njej.